foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Black Obsidian kennel
Belgajuhász és Border Collie kennel „Nem számít, milyen kevés pénzed vagy tulajdonod van.                           Ha kutyád van, gazdag vagy.”                                                 Louis SabinTovább

Magunkról

„Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.” Anatole France

Tovább

Elveink

Számunkra mindenekelőtt a legfontosabb az adott fajta küllem standardja mellett a belső értékek örökítése az utódok számára.

Tovább

Galéria

Itt szeretnénk képekben megosztani az ide látogatókkal mindazt a sok-sok élményt és örömteli pillanatot, amelyet a kutyáinkkal átéltünk.

Tovább

Elérhetőség

Koczkáné Szabó Ildikó Magyarország Hódmezővásárhely-Batida Gárdonyi utca 13

Tovább

"Egy kutyának nem kell se luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák, beéri egy
 útszélen talált bottal...
 Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött: a
 kutyádnak mindegy!
 Ő csak szeretetet kér és ad! Hány emberről mondhatod ezt el?!
 Hány ember szeret feltétlen és olthatatlan szeretettel?!?
 Hány ember mellett érzed azt, hogy, ami TE vagy, az különleges?!"
                                                                                        (Marley meg én című filmből)

Koczkáné Szabó Ildikónak hívnak. Hódmezővásárhelyen születtem. Szerencsés embernek mondhatom magam, mert amióta az eszemet tudom, mindig állatok vettek körül. Gyermekkoromra visszagondolva nem sok olyan időszak volt az életemben, amikor legalább 5-6 kutya ne lett volna körülöttem. Nem is beszélve más állatokról, hiszen édesapám a kutyatenyésztés mellett még galambokat is tenyésztett. Később a fiam a lovak szerelmese lett. Így aztán bekerült az udvarba a ló is.
Nekem az igazi „szerelem” a kutyatenyésztés maradt. Először édesapámmal, majd később férjemmel Koczka Ferenccel együtt hódoltunk ennek a nagyon szép, de nagyon sok munkával járó hobbinak. Mindig két fajta kutyát tenyésztettünk, hogy miért, azt nem tudom. Így alakult. Édesapámmal először boxert, majd később óriás schnauzert tenyésztettünk, a férjemmel pedig rottweilert.

Csak nem régen alakult úgy az életem, hogy megvalósíthattam régi vágyamat és belevágtam két új, egymástól merőben különböző kutyafajta tenyésztésébe. Az egyik a belga juhászkutya, a másik pedig a border collie. Nem is tudtam volna még két másik, egymástól ilyen sokban különböző kutyafajtát találni.
Mindezek ellenére pont e két fajtának a különbözősége adja meg a velük való napi munka savát-borsát.
Lelkes híve vagyok azon alapelv terjesztésének, hogy a kutyát társként, ne alárendelt szolgaként, eszközként kezeljék az emberek. Hiszem, hogy szeretettel és türelemmel sokkal gyorsabban érhetünk el eredményeket a kutyánk nevelésében. Ha a gazdi elég türelmes és szán rá időt, megfigyeli a kutyája kommunikációját, akkor előbb-utóbb minden gondolatát érteni fogja a kutyájának és kialakul kettejük között egy megbonthatatlan kapcsolat, ami történjék bármi, soha nem fog megszakadni.
Mi a férjemmel tényleg társként kezeljük a kutyáinkat, együtt töltjük velük a szabadidőnket is. Már nem tudjuk elképzelni, hogy bármit csinálunk is, azt a kutyáink nélkül tegyük, legyen szó nyaralásról, kirándulásról, sétáról, vagy akár egy kellemes nyári fagyizásról, sörözésről.
Persze, ahhoz, hogy mindezt megtehessük, és mindenki jól érezze magát ezeken a közös programokon, elengedhetetlen a szófogadó, jól szocializált, emberekkel-más kutyákkal kulturáltan viselkedő négylábú: ennek elérése bizony nem kis munka, mind a tenyésztő, mind a gazdi, mind a kutya részéről... Erről a sok-sok örömről, élményről szeretnénk honlapunkon beszámolni, amit a velük való munka során tőlük kapunk.